Verhuisd!
Door: Claudia
Blijf op de hoogte en volg Bram & Claudia in HK
23 Juni 2013 | Hong Kong, Hongkong
Het heeft even geduurd, maar op 5 juni zijn we naar ons eigen paleisje verhuisd! We kunnen het zelf nog maar nauwelijks bevatten hoe luxe het hier is..
Het complex waar we wonen heeft verschillende torens en elke toren zijn eigen lobby met receptie waar je u tegen zegt en waar, als je komt aangelopen, de deur voor je wordt opengehouden door het personeel. Je kunt hier ook je was voor de stomerij afgeven, vanuit je appartement bellen om een taxi te laten bellen of wat je maar wilt. Heel bizar!
Ook hoef je je hier niet te vervelen; er is werkelijk van álles te doen. Zo is er een binnenbad, buiten-bad, sauna & spa, fitnessruimte, gameroom, musicroom, billiardroom, karaokeroom, badmintonroom, kindercrèche, bibliotheek en een leisure-room waar groepslessen als kickboxen, yoga, tai chi etc. worden gegeven (wel allemaal tegen een kleine vergoeding).
In de hoofdhallen zijn zithoeken met tv’s en dagbladen en buiten zijn verschillende overdekte zithoeken met leren banken en een bbq die je kunt huren. Zoals je begrijpt verspreken Bram & ik ons nog wel eens en noemen het “hotel” haha;)
Iedereen woont hier voor Nederlandse begrippen nogal klein en de appartementen hier zijn niet geïsoleerd (ook geen verwarming trouwens), dus als je kabaal wilt maken of de rust wilt opzoeken ga je naar één van de zithoeken of ‘rooms’. Hier zie je dan ook altijd kinderen huiswerk maken en volwassenen slapen?! Tja, het is maar wat je gewend bent natuurlijk..
Zoals gezegd, iedereen woont klein, dus wij ook. Ons appartement is in totaal 45m2 maar heeft toch nog 2 slaapkamers en een badkamer met ligbad én ingebouwde tv (?!).
Echt, we hebben nachtmerries gehad of al onze spulletjes wel zouden passen en of de bank wel door de voordeur zou gaan, maar alles is gelukkig helemaal goed gekomen:)
Vanaf ons balkonnetje op de 45e (!) verdieping hebben we een mooi en open uitzicht (in plaats van de rode muur waarop we in het hotel uitkeken) en kijken we uit op de zee en een haventje, rechts een park en daarachter allemaal flats met miljoenen lichtjes als s’avonds de zon is ondergegaan. Prachtig! We kunnen in de verte zelfs de dagelijkse vuurwerkshow van Disneyland zien.
Hier op het balkon is het heerlijk. In de middag tot zonsondergang hebben we hier lekker zon, maar het is wel warm. Laatst stapte ik terug naar binnen en dacht hoe lekker koel het daar was…stond de airconditioning op 27.C hahaha! Hoe bizar.
Sinds een paar dagen hebben we internet en kan Bram weer thuis werken in z’n hokkie. Je zou er bijna claustrofobie van ontwikkelen, maar gelukkig zingt hij nog steeds de hele dag:)
Ik hou me overdag bezig met huishouden, da’s wel even wennen, maar de dag vliegt om! Even naar IKEA of de markt en je bent zo 3 of 4 uur weg? Hoe compact alles hier is, je doet er om één of andere reden altijd weer lang over. Maar goed, ik heb de tijd;)
Inkopen doen is hier overigens wel een uitdaging, hoor. Voor een klein stukje kaas (10 plakjes) betaal je minimaal €5, brie €12. Bakboter kennen ze niet, maar een pakje gewone boter kost al snel €4.
Bij de kassa worden de boodschappen voor je ingepakt (heel traag..)en overal gaat nog een extra plasticzakje omheen. Waarom?? Geen wonder dat de gemiddelde Hong Konger 1kg afval per dag produceert!(en waar ze met al dat afval heen moeten weten ze hier ook niet)
Een waterkoker meenemen vonden wij niet nodig toen we in NL waren, want die kost toch maar een tientje.. Mooi niet! Die waterkokers (broodroosters etc.) ‘made in China’ zijn bij ons zo goedkoop omdat je hier de hoofdprijs betaald! Onder de €40 hebben wij ze hier nog niet gezien, dus die waterkoker kopen wij in augustus gewoon fijn bij de Hema!
Zo, dat was het wel weer eventjes. Als het goed is heeft iedereen ondertussen een mailtje gekregen met ons nieuwe adres, want op deze publieke site kan ik dat natuurlijk niet vermelden;)
Oja, wie nog wilt komen logeren kan dit maar beter op tijd doorgeven.. Volgende week komen Janneke & Rick, in augustus komen wij even terug naar NL, in september komt Jeroen, in oktober komen Niels en Roderick en Dick & Monique en in december komt José. Hartstikke leuk, wij verheugen ons!!!
23 Juni 2013 - 09:52
Philo:
Lieve Claudia en Bram,
Gefeliciteerd me jullie nieuwe woning. Wat een andere wereld he. Maar fijn dat je zo goed kan wennen. Leuk al je Fashion items die je doorgeeft. Zitten zo'n mooie dingen bij maar ik kan helaas nu niks bestellen, begrijp je wel denk ik hè. Heb je een leuke verjaardag gehad? Enka's je veel kaarten gekregen? Wel veel leuker dan via FB of mail he. Wat n lieverd die Bram, die denkt na over waar jij blij van zou kunnen worden, doe hem maar de groeten. En komen jullie in augustus naar Nederland? Wat fijn, even vakantie? Ik vind t fijn om op de hoogte te blijven. Areana en Marc vonden t ook zo leuk om jullie te zien.Nou lieverd, geniet. Lieve groeten, Philo -
27 Juni 2013 - 09:48
Lauren:
Hey zus,
ik heb nu pas tijd om je verslag te lezen, met al die Berlijn-perikelen! Natuurlijk wist ik allang van je nieuwe stulpje, maar al die dingen zoals een zwembad, fitnessruimte, sportlessen e.d. had ik even niet meegekregen, relax hoor! Ik snap waarom jullie het nog steeds 'hotel' noemen! Ik ga nu snel even je verslag over je verjaardag lezen!
Xxx, L.