Appartement moet even wachten... - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Bram & Claudia in HK - WaarBenJij.nu Appartement moet even wachten... - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Bram & Claudia in HK - WaarBenJij.nu

Appartement moet even wachten...

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Bram & Claudia in HK

03 Mei 2013 | Hong Kong, Kowloon

Naast alle geweldige dingen die we hier meemaken helaas ook een paar tegenvallers..
Ons samenlevingscontract wordt niet erkend en we moeten meer bewijs van onze relatie inleveren (foto's, kopietjes van vakantieboekingen etc) en weer vertraging van 4-5 weken voordat Bram zijn visum krijgt...
Dat betekent dat hij ook nog geen Hong Kong-ID kan aanvragen en dat we dus ook nog geen appartement kunnen huren, of bankrekening / internet / gsm kunnen afsluiten. Grrrr!!
(en het appartement dat we zo graag wilden is ook al verhuurd aan een familielid van de 'landlord', dus dat ging sowieso niet meer door)

Ik krijg alleen een toersitenvisum van 180 dagen dat verlengd wordt zolang Bram hier werk heeft.
Het scheelt dus dat ik niet om de 90 dagen even het land uit moet, maar ik mag hier absoluut niet werken of studeren, ook geen vrijwilligerswerk of workshop?! Dat wordt dus snel een 'plan B' bedenken!
(Als ZZP-er in Nederland een handeltje opzetten? LOI-cursus doen? Of misschien schrijfster worden haha? Goeie ideëen zijn altijd welkom;)

Ondertussen genieten we nog maar van alle hotel-luxe, die we waarschijnlijk nooit meer zullen krijgen, en dromen we verder van een eigen stekje met uitzicht op zee....

• 03 Mei 2013 - 09:02

Cindy:

Hey daar,
    Dat is wel enorm balen zeg van al die papieren rondslomp !!! Je kan ook zo weinig vanaf de andere kant van de wereld :-( Dat ze je niet geloven over een relatie, vind ik wel erg ver gezocht. Maar ja, ondertussen zit je er maar mooi mee. Wel lekker dat je je nog even kunt laten verwennen in het hotel. Extra lang vakantie!!!
    Kom je de dagen een beetje door als Bram druk aan het werk is? Veel sporten, shoppen, terrasjes pikken enz enz. Heb je wel al contacten waar je dingen mee onderneemt?
    Ik ga weer snel aan het werk. Helaas, mag ik dat wel :-) :-)
    Dikke kus, Cindy

Er is er één jarig....!

29 Januari 2014

Thailand
Bram & Claudia in HK

Hallo! Op 4 april is ons avontuur in Hong Kong begonnen en natuurlijk willen we iedereen thuis graag op de hoogte houden. We hebben ook Tango en Skype om te bellen, maar hou wel even rekening met het tijdsverschil, het is hier 6 uur later;) Bram: Bramthuis84 Claudia: ClaudiainHK Groetjes!

Actief sinds 17 April 2013