Niet alleen vakantie.. - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Bram & Claudia in HK - WaarBenJij.nu Niet alleen vakantie.. - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Bram & Claudia in HK - WaarBenJij.nu

Niet alleen vakantie..

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Bram & Claudia in HK

19 April 2013 | Hong Kong, Kowloon

We vervelen ons hier geen seconde, maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Voor wie dat misschien even vergeten was;)

Het bureautje op onze hotelkamer is omgetoverd tot Bram's kantoor en no-go-area (grapje) voor mij. Helaas werkt de verbinding met kantoor in Nederland nog niet optimaal, dus alles kost extra veel tijd (en enige frustratie). Maar waar een wil is, is een weg, en Bram wilt graag dus het komt allemaal goed!

We zijn samen al naar 2 beurzen geweest ( Hong Kong Electronics Fair & China Soursing Fair). Erg interessant!
En soms ook heel grappig... Bij één stand bleek dat niet alle mensen even snugger zijn, ik pieste bijna in mijn broek!
Staan we bij een heel professioneel ogende stand, Bram natuurlijk druk in gesprek, dus ik sta ondertussen wat folders door te nemen. Heel interessant, tot mijn oog op de landkaart op de achterzijde viel. China stond als enige land omschreven (rest zwart met witte lijntjes) ...in Zuid Amerika hahahaha! Al die folders verkeerd gedrukt! En ik heb het hier niet over 1 folder, maar over 3 verschillende! Hahaha.

Bij een andere stand waren de medewerkers wel heel aardig.. We waren al een paar keer op de foto gegaan, maar hier werd Bram vriendelijk verzocht om even te wachten. Ik krijg ineens één of ander technisch ding in mijn handen gedrukt en weg medewerkers..flits! In mijn eentje op de foto?!? Gehaaid hoor, het was gebeurd voordat ik het doorhad haha

We hebben ondertussen ook een Nederlands koppel ontmoet; hij werkt bij O'Neill en zij geeft 2 uur per week Nederlands op een basisschool. Ze hebben op school nog mensen nodig, dus ze gaat mij voorstellen. Hartstikke leuk! Wie weet word ik wel "juf Claudia" hihi..

• 01 Mei 2013 - 12:19

Erik En Marjolein:

Hai Claudia en Bram,

Ik lees nu pas jullie verhalen. Het is zo druk dat we er nog niet aan toegekomen waren. Wat leuk om te lezen dat het goed gaat met jullie! Ik ben benieuwd of je (Claudia) op de basisschool terecht kan. Lijkt me voor jou voor de toekomst ook wel prettiger om iets om handen te hebben he?! Gisteren met Erik nog over jullie gesproken, dan weten jullie waarom jullie oren gepiept hebben ;). In de vorm van "als we de jackpot winnen - wereldreis - op bezoek bij...".
    Of we hem gewonnen hebben weet ik nog niet. Dat wordt vanavond bekeken haha.

Hoe gaat het met jullie zoektocht naar een geschikte woonruimte? Hebben jullie al iets gevonden wat groter is dan ienimieni?

Ik zag jullie queensday foto. Hebben jullie het echt gevierd en wordt er door de Nederlanders daar ook echt iets voor georganiseerd?

Heel veel groetjes!
    Erik en Marjolein

• 03 Mei 2013 - 07:32

Bram & Claudia In HK :

Hey Erik en Marjolein,

wij hoorden al ergens onze namen gefluisterd worden...maar dan waren jullie dat dus ;). Mochten jullie de gelukkige zijn om de jackpot te winnen, zijn jullie van harte welkom! De deur staat altijd open!

We hebben vandaag onze blog geupdate over koninginnedag en onze zoektocht naar appartementen. Koninginnedag was super, maar de zoektocht valt helaas nog een beetje tegen. Doordat ons visum nog iets langer gaat duren, kunnen we nog niet huren. Dan genieten we nog maar even verder van het iedere avond uiteten :).

Grtjes Bram & Claudia